2020. április 27., hétfő

5.a informatika, 04.27.

Kedves Gyerekek!

A múlt órán kiadott feladatot (tesztet) a 27 főből 23 fő töltötte ki és küldte el! Nekik köszönöm szépen! Szép munka! Ügyesek vagytok! Finom 5-ös jutalom a munkátokért! :-)

4 fő viszont ( ugyanaz a 4!) nem dolgozik, nem küldött nekem semmit, pedig pontosan 1 hete adtam ki a feladatot!!
Nekik üzenem:
A feladat megoldásához csak erő, akarat, szív és lélek valamint felelősség kell! :-) Nem kell hozzá számítógép sem! Elegendő egyetlen mobiltelefon internettel...Tehát NEM az eszközön múlik, hogy elkészíted-e a kiadott feladatot...Már e-mailt sem kell küldened. Fotózni sem kell! MS Office programcsomag sem kell hozzá! Semmi! Egyetlen kattintással elindul a feladat és 10 perc alatt megoldható...Sajnos van, aki ennek ellenére sem csinál semmit! Nem örülök neki!! Vajon túlságosan nehéz egyet kattintani a teszt kitöltése gombra?! Remélem legközelebb sikerül! Lehet szépíteni!

A mai óra témája: A böngészők

Olvad el és tanuld meg az alábbi szöveget!

A böngészők:
Webböngészőnek vagy böngészőnek (angolul browser) nevezzük azon programokat, amelyekkel az interneten található tartalmakat – legtöbbször weblapokat – lehet megtekinteni, illetve az interneten keresztül elérhető szolgáltatásokat használni.

Ismert böngészők: 
Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer, Microsoft Edge, Safari stb.

A böngészők képességei:
A böngészők elsősorban a weboldalak nézésére valók. Képesek vagyunk emelett letölteni segítségükkel, könyvjelzőbe tenni a hasznos, számunkra fontos oldalkat. A böngészők alkalmasak videók, képek megtekintésére is.


A mai feladat:
A fenti szöveg alapján az alábbi hivatkozásra kattintva mindössze 3 kérdésre várom a választ:
Kérdések indítása

A válaszok elküldésének határideje: 2020.04.30.12h.

A feladat megoldásához elegendő mobiltelefon és internet!

Várom a megoldásokat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése